Wat is ECOintention?

De innovatieve, holistische methode ECOintention is een energetische op kwantummechanica gebaseerde methode die het ecosysteem Waddenzee kan bekrachtigen en ondersteunen. De methode heeft haar waarde en werkzaamheid bij het versterken van ecosystemen de afgelopen 25 jaar bewezen. ECOintention richt zich op het verbeteren van de ‘energetische realiteit’ van een ecosysteem, organisatie of project, zodat de daaruit voortvloeiende fysieke werkelijkheid directer en efficiënter kan worden gerealiseerd. Kenmerkend is de focus op doelen en kansen in plaats van op bedreigingen.

Wat is de basis van de methode?

De basis van de methode is het waarnemen, interpreteren en bijsturen van energie richting balans en richting de specifiek opgestelde doelstellingen. Energie is de drijvende kracht in het leven. Alles start als een subtiele vorm van energie: elk idee, iedere inspiratie, elke gedachte is een vorm van subtiele energie. Door vervolgens onze aandacht of bewustzijn te focussen, kan deze subtiele energie transformeren tot zogenaamde grofstoffelijke energie en zo creëren we de fysieke wereld. Het principe van de kracht van intentie, waarvan de werkzaamheid inmiddels wetenschappelijk is bewezen, wordt hierbij ingezet.

Het spreekt voor zich dat het gemakkelijker is zaken in de energetische wereld te veranderen dan in de fysieke wereld: een plan laat zich gemakkelijker en sneller aanpassen dan een reeds aangelegd broedeiland.

‘Everything is energy and that is all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but getting that reality. It can be no other way.This is not philosophy, this is physics.’ Albert Einstein

Met hoofd èn hart èn intuïtie

ECOintention heeft dus een andere aanpak dan het tot op heden gebruikelijke wetenschappelijk onderzoek waarbij kennis wordt verworven door alle -ons bekende- voor succes doorslaggevende fysieke of materiële factoren apart te onderzoeken, waarna door analyse hiervan conclusies worden getrokken om tot een handelingsperspectief te komen. De beperking hiervan is dat alleen informatie die is verkregen via het analytisch vermogen van ons hoofd wordt ingezet en dat de informatie die we via ons hart en onze intuïtie ontvangen buiten beschouwing wordt gelaten. Met ons hoofd bevatten we datgene waar we al in zekere mate mee bekend zijn. Met ons hart en intuïtie spreken we een breder veld van mogelijkheden en invalshoeken aan. ECOintention maakt gebruik van zowel hoofd als hart en intuïtie.