Hoogspanningskabel Schiermonnikoog

Vergunning ingetrokken

In mei 2021 werd een vergunning verleend om een hoogspanningskabel aan te leggen door Schiermonnikoog, de Waddenzee en Noordoost Groningen.
In opdracht van Vogelbescherming Nederland en in samenwerking met Natuurmonumenten is ECOintention in de periode juli 2021 – februari 2022 ingezet om de aanleg te voorkomen. En met succes!

ECOintention zorgde in de periode 2019 – 2022 met eerdere projecten al voor een ‘veld’ van zeer sterke positieve energie met kwaliteiten als: ‘maagdelijke natuur’ en ‘Rijke Waddenzee met natuurlijke processen’ in dat gebied.
Dit energieveld is in de periode juli 2021- februari 2022 dusdanig versterkt dat alle praktische activiteiten die nodig waren, op tijd en adequaat konden worden verricht èn resultaat hadden:

Tegen alle verwachtingen in, is in december 2021 de reeds verleende vergunning ingetrokken! De Hoogspanningskabel heeft op Schiermonnikoog geen voet aan de grond kunnen krijgen.*

Jan Willem Zwart, coördinator beheer Schiermonnikoog (Natuurmonumenten)
over dit succesvolle project.

*Inmiddels wordt een locatie onderzocht in het Duitse gebied bij de Eemsvaargeul, waar al veel kabels liggen en de natuurschade veel minder groot zal zijn.

ECOintention heeft een hele grote rol gespeeld bij het intrekken van de vergunning voor de aanleg van een hoogspanningskabel door Schiermonnikoog. Fantastisch om samen met alle betrokkenen de aandacht te bundelen en deze te richten op de onaangetaste maagdelijkheid van het eiland. Daardoor werd het doel bereikt. De vergunning is ingetrokken! Jan Willem Zwart